resurfacing skin care

micellar water cleanse & peel

250 ml

 

Et nytt konsept innen rens og sminkefjerning som kombinerer polyhydroksysyrer for å gi en mild eksfoliering og balansere hudens pH. Micellar water er en forfriskende rens som fjerner sminke for kombinert og oljete hud.
Denne nye generasjons rens med polyhydroksylsyrer utfører samtidig med at det renses en mikro-peeling og gjenoppretter en sur pH i huden. Det kan brukes i ansiktet, på øyne og lepper. Svir ikke i øynene. Det renser huden helt ren, uten å etterlate rester som tetter porene. Rensen er et ikke-ionisk overflateaktivt middel fra sukker, og er svært skånsom for huden og miljøet.

indikasjoner

 

  • Fjerner alle typer sminke i ansiktet, på øyne og lepper
  • Fuktighetsgivende
  • Fjerner døde hudceller og urenheter
  • Gjenoppretter en optimal pH i huden
  • Reduserer akne og urenheter

 

 

 

Aktive ingredienser

 

  • Glukonolakton
  • Natriumlaktat

 

Bruk

 

  • To ganger daglig, med en bomullspads på fuktet ansikt og hals. Skyll grundig med vann. For optimal rensing kombiner med monsoon mist og bruk deretter krem.

Vitenskap

 

Glukonolakton

1. Har en antiinflammatorisk og antioksidanteffekt som styrker hudens immunforsvar. Glukonolakton er en naturlig antioksidant som er like effektiv som vitamin C (askorbinsyre), og vitamin E (tocopherol) som opprettholder optimalt fuktnivå i huden.  Glukonolakton blokkerer syntesen av pro-interleukin-1 som er ansvarlig for å regulere kroppens immunreaksjoner. Høye konsentrasjoner av disse proteinene i hornlaget kan gi inflammasjon.

les mer

2. Gjenoppretter pH-balansen. Når glukonolakton påføres huden påvirker den syremantelen. Enzymaktiviteten er avhengig av riktig pH balanse, og denne kan bli forstyrret av ulike faktorer som miljø, sminke, hudpleie eller patologi. Interaksjonen med glukonolakton bidrar til å oppnå et riktig pH nivå som effektiviserer  hudfornyelseprosessen.

3. Styrker kollagenfibrene og hudbarrierens egenskaper. En intakt hudbarriere er avhengig av serinproteaseaktivitet – et enzym som spalter peptider i mindre proteiner. Hudcellene er forbundet med proteinfibre. Dette betyr at reduksjon av serinproteaseaktiviteten forårsaket av lavere pH nivå i syrematelen, kan bidra til å opprettholde celleforbindelser. Glukonolakton aktiverer også lipidsyntesen i keratinocyttene som gir fuktighet i hornlaget.

4. Fuktgivende effekt. Glukonolakton har evnen til å overføre vannmolekyler til det granulære hudlaget, og denne prossessen spiller en sentral rolle for fuktnivået i huden. Vannet forårsaker at konsentrasjonen av kalsiumioner går ned, og dermed blir det sendt ut signaler til kroppen om å stimulere lipidsyntesen i keratinocyttene.

5. Reduksjon av hyperpigmenteringer, og beskyttelse mot UV- og solskader. Glukonolakton er et chelateringsmiddel som kan binde til seg frie radikaler og fjerne disse fra kroppen. Oksidasjonsprossessen er forårsaket av en overvekt  av jern og UV-stråler. Glukonolakton binder frie jernioner som forhindrer oksidasjonsprosessen og forebygger skadene som UV strålene gir.

6. Oppstrammende effekt og glattere hud. Glukonolakton starter prosesser som er nødvendige for produksjonen av hyaluronsyre i keratinocyttene og fibroblastene. Glukonolakton regulerer synteser i matrix som metalloproteinase (MMP), som er nødvendige for regenerering av vev og kollagen.

7. Overfladisk eksfoliering. Glukonolakton har en keratolytisk effekt som fjerner døde hudceller, og gir en glattere hud.